"Кой и защо иска да извади МВР-болница от структурите на вътрешното министерство? Този въпрос виси във въздуха след днешното заседание на вътрешната комисия в парламента", написа току-що бившият вътрешен министър и депутат от ГЕРБ Младен Маринов на страницата си във фейсбук.

По-рано днес се проведе заседание на вътрешната комисия в парламента. В неговото начало сегашният шеф на МВР Бойко Рашков обяви, че се предлага Медицинският инстут на МВР да премине към Министерството на здравеопазването.

"Изненадващо, на мой въпрос кой и как ще поеме специфичните дейности и функции на МВР-болница, свързани с работата на всички структури на министерството, министърът отговори, че той не стои зад идеята за прехвърлянето. Според него болницата трябва да остане в структурите на МВР", разказа Младен Маринов.

"Но тогава кой и защо нагнетява излишно напрежение, както сред медиците, които работят в МВР-болница, така и сред всички полицейски служители и техните семейства, които разчитат на компетентната здравна помощ от Медицинския институт?", пита депутатът от ГЕРБ.