Мистерията в Пловдив продължава. Полицията все още издирва 16-годишната Милка от Шекер махала, която миналия ден изчезна безследно с приятеля си Стефан. 

Предполага се, че влюбените са духнали в някои от близките села при роднини или приятели. 

Цигани с камъни и колове пребиха жестоко полицаи в Шекер махала

Няма обаче логика Милка да пристане на Стефан и да избяга от дома си, тъй като родителите и на двамата млади са знаели за връзката и са я одобрявали. Дори вечерта преди да излезе от дома си Милка е била със Стефан, който й гостувал. 

Както БЛИЦ първи съобщи, след като часове наред ромската девойка не се прибрала и не вдигала телефона си, майката Радка подала сигнал в полицията, че дъщеря й е изчезнала. 

Тя казала на ченгетата за Стефан и че младите се обичат, предположила, че момичето е отишло у момчето и се е омъжило, но още било малко, затова търсила съдействие и помощ. 

Заради това полицаите потропали на вратата на Сийка и Миленко - родителите на момчето. Двамата били видимо пияни - псували и гонили полицаите, после Миленко уцелил в устата единият от униформените с камък в гърба, а Сийка нанесла няколко сериозни удара с прът в главата и гърба на другия. 

Полицаите са с леки травми, направени са им изследвания. 

Бойното ромско семейство е арестувано за 72 часа и обвинено за нанасяне на телесни повреди на двама полицейски служители.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!