Преди дни стана ясно, че български моряк е починал при мистериозни обстоятелства в Китай. Вече три месеца тялото му не е върнато в България.

Съпругата му иска да му бъде направена аутопсия у нас, но китайските власти са съобщили на вдовицата, че ще изпратят тялото без някои органи.

Вече трети месец денят на Катя Кьосева започва с кафе за Георги.

Съпругата на мистериозно загиналия български моряк в Китай с потресаващи разкрития за трагедията

"Пием кафе, слагам на него кафе, водичка, това са негови неща. Той беше мъж с главно "М"– боец", споделя тя.

53-годишният моряк e бил на механик на кораб, собственост на гръцка фирма, плаващ под панамски флаг. Плавателният съд се е намирал на китайския остров Жушан. На 9 ноември от фирмата съобщават на Катя, че съпругът е починал на кораба.

"Следобед ми казаха, че е починал от инфаркт, което аз въобще не вярвам. Не е вярвам защото той е много физически здрав, силен мъж – канара", казва Катя.

"Още когато ни съобщиха, не повярвахме, че е инфаркт. Никога не съм го вярвала и продължавам да не го вярвам и ще направим всичко възможно да разберем реалната причина за смъртта на баща ми", категорична е дъщерята на Георги - Симона.

За смъртта му Катя получава само смъртен акт, без печат и без придружаваща епикриза. Изпращат също протокол, подписан от капитана на плавателния съд, според който Георги се е свлякъл изведнъж на палубата.

Съпругата на моряка подозира, че се прикрива трудова злополука. Още повече, че в деня на смъртта Георги ѝ споделя, че го местят на друг кораб.

"Той ми разказа - "Тук стават много инциденти, много трябва да се внимава, опасно е, на един мой колега му падна желязо и пръстите му направо са смазани", спомня си Катя пред Bulgaria ON AIR.

От корабната агенция в Бургас заявиха, че засега ще се въздържат от коментар.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!