Девет нови случая на заразени с коронавирус са установени в село Тъкач за последното денонощие, от изпратени за изследване 124 проби за COVID-19 на жители на Шуменска област. Това съобщиха от пресцентъра на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Цигани от затворено заради COVID-19 шуменско село изправиха на нокти околността

БЛИЦ припомня, че междувременно днес стана ясно, че случаите на коронавирус, потвърдени у нас към момента, са общо 3290. Междувременно се появиха притеснителни новини за една от последните жертви на К-19 у нас.

Всичките девет заразени в село Тъкач са изследвани като контактни на вече диагностицирани с коронавирус и са поставени под карантина.

Осемнадесетте проби за коронавирус, взети от служители на РЗИ - Шумен, са отрицателни. Днес ще бъдат взети проби и от останалите служители на инспекцията.

Те се изследват, след като бе установено, че служител на РЗИ е заразен с коронавирус, уточняват от пресцентъра на здравната инспекция. Оттам допълват, че епидемичните проучвания в Шуменско продължават. 

"Бъдете отговорни, имайте дисциплина, спазвайте всички указания, но в никакъв случай и не се вайкайте и не падайте духом", така преди дни се обърна към съселяните си и към всички българи кметът на каолиновското село Тъкач Метин Халил, който е един от заразените с COVID-19 в Шуменско. 

БЛИЦ припомня, че кметът, майка му и синът му пипнаха COVID-19 незнайно как и от кого.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!