Днес по спешност в най-модерната Клиника по урология бе приет бургаския гангстер Димитър Желязков-Очите. Преместването в понеделник посред нощ се наложи, след като се оказало, има риск простреляния да загуби пикочния си мехур. След това босът бе преместен в болница "Софиямед", където в момента се правят изследвания на пациента, като се очаква по-късно да има официална информация за състоянието на Очите.
Димитър Желязков бе ранен в слабините на 8 юни, след престрелка пред заведение "4You" в Слъчнев бряг. След като лекарите близо две седмици се бореха за живота му в МБАЛ-Бургас, в понеделник вечер се наложило той да бъде транспортиран при най-големите специалисти, които да се опитат да спасят пикочните му органи. Така в 22 часа той бе приет в новата модерна Клиника по урология на Специализирана болница за активно лечение по онкология, която бе открита през февруари. Клиниката на професор Красимир Нейков се съгласила да спаси гангстера, но ако си плати и то не по здравна каса, пише "България днес".

Към 13 часа във вторник приключи четвъртата операция на Димитър Желязков, който бил придружен по време на преместването от дъщеря си Станислава. Именно тя е настояла той да бъде изведен от МБАЛ-Бургас, тъй като не била убедена, че лекарите ще успеят да спасят пикочния мехур на баща й.
Операцията на Митьо Очите продължила около 4 часа, твърдят служители на болницата.

През цялото време по коридорите и пред клиниката е имало командировани полицаи. Черни джипове и Мерцедес с чужда регистрация завардили лечебницата, където професор Нейков обгрижвал пациента си.

Дори и най-бързите ендоскопски интервенции ангажират операционната за час - час и половина, затова и в Клиниката по урология рядко се налага пациентите да чакат. При отстраняване на пикочен мехур с изграждане на пикочни пътища уролозите работят над 4 часа. Толкова време прекарал и Очите под ножа, твърдят източници от клиниката.

Хирургичната зала, където бе опериран Желязков, е снабдена с техника за телеконферентна връзка. Операцията е била наблюдавана от голям монитор в случай, че се наложи телемедицинска консултация или обмяна на опит между експерти уролози.

От болничното заведение отказаха официално да коментират състоянието на пациента. "Влизам в операция", категорично отказа разговор и професор Красимир Нейков.

Днес екшъна в Бургас продължи с пълна сила. Спецченгета натръшкаха на земята бабаити от бандата на Божо Георгиев-Кравата, сочен за поръчител на Очите. Той и неговата банда се опълчиха срещу екипирания с бронежилетка гангстер и му направиха засада в началото на юни. Основната версия е, че двамата са се борели за надмощие в нелегалния бизнес. По време на засадата дясната ръка на Очите - гардът Александър Алексиев бе убит, а Очите ранен с 5 куршума.
По време на днешната въстановка на престрелката, сценария имаше неочакван край. Бандата на Божо Кравата бе изненадващо арестувана за втори път.
Седем от членовете й са закопчани и са с повдигнати нови обвинения - този път от Специализирана прокуратура. Бабаитите ще отговарят за изнудване, трафик на хора и разпространение на наркотици. Двама от бабаитите се издирват.

Акцията по време на възтановката е била абсолютно изненадваща за мутрите. Станала е в присъствието на адвокатите им, които не подозираил за развоя на събитията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА ВСИЧКО НАЙ-ИНТЕРЕСНО ОКОЛО МИТЬО ОЧИТЕ