Благородна кауза обедини Перник. Редица хора и институции помагат за събирането на средства за болно дете. 12-годишният Георги Валентинов от Перник се нуждае от човечността и милосърдието на хората. Преди дни в клиника в Турция скенер и ядрено-магнитен резонанс показват наличие на два тумора, съобщава "Дарик".

Кампанията в помощ на Жорко подеха близки и приятели на семейството, информацията се разпространява и в социалните мрежи, като съвсем непознати на роднините хора се отзовават.

24-годишният Денис Александров обяви за продан любимия си автомобил, като получените средства ще дари за лечението на Жорко. Две дюнерджийници в Перник казаха, че два дни ще работят за 12-годишното момче. Марио Алексов обяви на търг ценна икона на семейството си на Св. Георги. Момичета продават балните си рокли, като с това желанието им е да се включат в спасителната кауза. Кутии за набиране на дарения са поставени в магазини, заведения и предприятия.

Някои от заведенията обявиха и куверт за обедно меню в помощ на момчето. Салон за красота също даде заявка за даряване на част от приходите си към сметката за лечение. Община Перник и ансамбъл "Българе" също се включват в благотворителната кауза за лечението на Георги. Специални кутии ще бъдат поставени за дарения преди зрелищния спектакъл „Осмото чудо”, който ще бъде на 16 февруари от 19 часа в Двореца на културата. 
Надеждата за Жорко и родителите му е в клиника в Турция, където са в момента. Все още няма поставена диагноза, но сумата нужна за лечението ще е непосилна за семейството.

Няколко седмици преди настоящата благотворителна кампания в помощ на млад перничанин, градът се обедини за оздравяването и финансовата подкрепа на 9-годишния Симеон Руевски. На 23 декември бе достигната необходимата сума от 50 318 евро за черепно-мозъчната интервенция в клиника в Хановер. В подкрепа на Мони имаше два благотворителни концерта в пернишкото село Дивотино, откъдето е майката и в Перник, организиран от средношколци. Множество кутии из целия град също набираха средства за момчето.
 
БАНКОВА СМЕТКА В ПОМОЩ НА ГЕОРГИ:
IBAN: BG98FINV91501316905961
BIC FINVBGSF
Титуляр: Георги Георгиев Валентинов