Районният съд във Варна наложи на 22-годишна девойка наказание от 7 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години, съобщиха от пресслужбата на съда.

Съдът призна за виновна подсъдимата по повдигнатото й обвинение за извършена кражба на 26 ноември 2018 г., когато е била ученичка в 12-клас на варненска гимназия, пише Варна 24.

По това време всички ученици от класа на подсъдимата били избрали една от своите съученички да събира на вноски пари за предстоящия им абитуриентски бал. На посочената дата ангажираното със случая момиче събрало по списък поредната вноска на обща сума от 1220 лв. и я поставило в текстилно портмоне с  намерение през междучасието да я предаде на директора. Преди да занесе парите момичето минало през санитарните помещения, а подсъдимата, която го придружавала, останала да държи раницата и поставеното в нея портмоне  с общите средства.  

Именно тогава подсъдимата осъществила кражбата, скрила парите под дрехите си, а портмонето изхвърлила в съседната тоалетна. За случая била уведомена полицията и снети записите от камерите за видеонаблюдение, а с протокол за доброволно предаване няколко дни по- късно подсъдимата предала малка част от инкриминираните средства.

22-годишната девойка е с чисто съдебно минало досега. Тя бе осъдена да заплати направените по делото разноски. 15-дневен е срокът за обжалване присъдата.