Приветствени думи на церемонията по повод Празника на полицията поднесе министърът на вътрешните работи Младен Маринов, предаде "Фокус".

"На днешния ден празнува българската полиция. Преди 140 години, когато се създава Министерството на вътрешните работи, полицията е една от институциите, които полагат основите на модерната ни държавност. И тогава, и сега, ние имаме нелеката задача да следим за сигурността на хората, за реда и за спазването на закона", заяви той.
 

По думите му за близо век и половина е извървян дълъг път, натрупан е опит, но независимо от превратностите на времето, полицията винаги е следвала своята основна мисия - прилагането и спазването на закона.

"Скъпи дами и господа полицаи, въпреки всички трудности, вие се справихте успешно. Благодаря ви за усилието и професионализма, с които работихте. Понесли сте много критики, но нито за миг не се отклонихте от закона и достойно защитихте професията полицай", направи обръщение Младенов.
 

Той допълни, че този ден е празник и техните семейства, които ги подкрепят през цялото време.

"Нека днес преклоним глава и пред нашите колеги, които загинаха в изпълнение на своя професионален дълг. Те остават завинаги в нашите сърца и винаги ще бъдат пътя, по който ще продължим да вървим. На всички тях благодаря!", изказа благодарност министърът на вътрешните работи.