"Сред загиналите има младо семейство, което аз познавах. Хората са изплашени, но сплотени. Седят по съседи и си помагат. Половината село е с изпочупени прозорци и врати", съобщи кметът на Хитрно пред bTV по повод трагедията, сполетяла селото.
"Има порутени сгради. Най-много ранени има от изгаряния. Загиналите до този момент категорично за четири. Не са уведомени още близките им, а други още не са идентифицирани, предаде още гл. комисар Георги Костов., главен секретар на МВР. 

Загиналите са се намирали във фурна. Те са работели там от рано сутринта. Загинали са на място, съобщава БНР. 

Ето какво гласи и официалната информация от МВР: "На място на произшествието са изпратени 12 пожарни и спасителни екипа от Шумен, Търговище, Варна и Русе, както и екипи на Бърза помощ. Към момента има данни за четирима загинали и 12 пострадали. Създадена е организация за евакуиране на хората в района на инцидента. Към гара Хитрино пътува заместник-министър Красимир Ципов и гл. комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. На място са още екипи на Министерство на транспорта, Министерство на здравеопазването, Български червен кръст и Национална следствена служба".       

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!