Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе в съда искане за гледане на мярка за неотклонение „задържане под стража” на 47-годишния Георги от областния град, собственик на кварталното заведение „Стоп”.
 

Към момента мъжът е задържан в следствения арест за 72 часа след издадено прокурорско постановление, очаква се и насрочване на заседанието, съобщава struma.bg.
 
Георги ще бъде изправен на подсъдимата скамейка заради умишлено причиняване на смъртта на две години по-младия от него Христо, стопанисващ пункт за залагания в кв. „Герена”. По случая е образувано досъдебно производство.
 
Инцидентът между двамата е възникнал в кюстендилския квартал „Герена“ през нощта на събота срещу неделя. По-младият мъж е починал в резултат на нанесена му прободна рана.
 
Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. След изясняване на обстоятелствата около убийство са освободени синът на Георги – 19-годишният Валери, и 38-годишна жена. Водеща в разследването остава версията за неуредени финансови взаимоотношения между двамата мъже.
 
Христо е бил в заведението във фаталната вечер сам, оттам тръгва именно скандалът. За да се опитат да потушат пламналите искри, се притекло цялото семейство на Георги. Тогава обаче Ице, както наричат жертвата в кв. „Герена”, извадил газовия пистолет.
 
„Според мен Георги се е опитал да се предпази, да не забравяме, че изстрел с газов пистолет също може да е смъртоносен”, коментира жена от кв. „Герена”.
 
„Той, Ице, беше едно високо, слабо момче, живееше с една жена, ама какво точно се е случило и защо не са се разбрали с Георги, явно е много сложно”, досеща се пенсионерка.
 
Задържаният в ареста Георги е с чисто съдебно минало, но едва ли ще получи по-лека мярка, тъй като българският законодател за подобно деяние предвижда между 15 и 20 години лишаване от свобода.
 
„Няма как да му се размине и едва ли ще го пуснат под парична гаранция, въпреки че се е предал сам”, категорични са юристи.