Днес през целия ден по електрозахранването на 15 села от Хасковска област работиха 17 аварийни групи на EVN. Бурният вятър и снеговалежът, който започна снощи прекъснаха на места елекрическата мрежа и създадоха сериозни проблеми по електроснабдяването на населението. В момента в дружеството има създаден кризисен щаб, който ръководи работата на аварийните групи, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Хасково.
На повечето от селата вече е възстановено електрозахранването, аварийните работи за останалите населени места продължават, казаха от Енергото.
Днес по някои автобусни линии имаше сериозни затруднения, аварирали автомобили затвориха за няколко часа международния път до Поповица и това предизвика около час закъснение на редовните автобуси от Пловдив за Хасково. Поради затрудненото движение по пътищата до селата около Хасково се наложи верижна машина на Гражданска защита да превози две жени на хемодиализа, които закъсали с линейка в село Татарево. Спасителният екип е издърпал и болничната кола, която затънала в преспите.
По много пътища има закъсали, бедстващи автомобили, сигналите до Гражданска защита са един след друг и верижните машини са непрекъснато по пътищата. Сутринта са изтеглили тир, затънал в снега край с. Спахиево, от навятите преспи са измъкнати и тежки камиони, задръстили пътя за Стара Загора край рудник "Миньор". 
Три  селища от димитровградска община са без ток заради скъсани проводници. Прекъснато е захранването в Меричлери, Голямо Асеново и Долно Белево. Обстановката в областта продължава да е изключително тежка заради продължаващия снеговалеж. / Тодорка Николова, БЛИЦ