Попълнете търсена ключова дума или фраза

Много важно от МОН: Вижте кои предмети ще образуват бала на учениците след 7-и клас

https://blitz.bg/obshtestvo/mnogo-vazhno-ot-mon-vizhte-koi-predmeti-shche-obrazuvat-bala-na-uchenitsite-sled-7-i-klas_news484574.html Blitz.bg София, България 01 Февр. 2017, 15:51 2034 прочита 0 коментара
До 15 февруари 2017 г. педагогическите съвети на училищата след седми клас трябва да посочат как ще образуват бала за прием с оглед на своята специфика. Това съобщиха от Министерството на образованието и науката (МОН).
В балообразуването задължително ще участват два общообразователни учебни предмета от свидетелството за основно образование, изучавани в задължителната подготовка. Кои ще са те, решава педагогическият съвет на съответното училище. Определен брой точки ще носят също резултатите от националното външно оценяване по български език и по математика.

И двата предмета се включват задължително, но всяко училище има свободата да прецени каква тежест ще имат резултатите при кандидатстването за различните профили и специалности. Очаква се в петък в Държавен вестник да бъдат обнародвани промени в Наредба №10 за организацията в училищното образование.

Те позволяват на средните училища да определят допълнителни елементи при балообразуването. Такива могат да бъдат резултатите от олимпиади и/или състезания по учебни предмети, по които не се провежда национално външно оценяване. Изпит за проверка на способностите ще включват в бала за прием училищата с профил “Изобразително изкуство”, “Музика” и “Физическо възпитание и спорт”, както и със специалности в сферата на изкуствата от Списъка на професиите за професионално образование и обучение.

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам