Служители от мола в Бургас, където дете на около 7 години претърпя тежък инцидент, отцепват с ленти мястото, където то падна – между магазините „Бенетон“ и „Дъглас“ в „Бургас Плаза”. Отцепен е и районът около парапетите на целия втори етаж, съобщава „Флагман”.
Както БЛИЦ собщи, от втория етаж полетя момченце на 7-8 годинки, качено върху ховър борд, след като стъкленият парапет поддаде при удар на скоростното превозно средство в него.
 
От местната медия твърдят, че репортерите й са били грубо изгонени от мола.
 
По-голямата част от парапетите са ненадеждни, поставени са в малки метални рамчици в краищата. Видимо било, че при по-сериозен удар стъклото може да се счупи.
 

„Този, който е позволил да се направи пункт на втория етаж в мола за отдаване под наем на такива колички, сега трябва да отиде в затвора – виждате в какво състояние са парапетите“, разказа свидетел на случилото се. Детето опитало да направи маневра, завъртяло тялото си и всъщност с дупето ударило парапета. То било в магазина с майка си, сестра си и по-малкото си братче. Само те били допуснати в линейката.
 
„Пострадалото дете беше загубило говора си, то не издаваше никакъв звук. Виковете и писъците бяха на най-близките хора около тялото, никой не смееше да го доближи, освен майка му“, каза възрастна жена, която не посмяла да го доближи.
 
Момченцето вече е откарано в Шокова зала, не е ясно какви са счупванията и вътрешните наранявания.
 
Междувременно от охраната на мола извикали допълнително пазачи.