Пациент, заразен с коронавирус, е починал в Бургаска област. Жертвата попада във възрастовата група 50-64 години и е от община Руен, съобщават от РЗИ, цитирани от Флагман.бг. Това е 16-ата жертва на COVID-19 в региона от началото на пандемията.

През изминалото денонощие са регистрирани 29 нови случая с коронавирус в областта. 14 от тях са в община Бургас, 4 – Айтос и Карнобат, в Руен – 3, в Камено, Сунгурларе, Средец, Поморие и Малко Търново са по един. Двама от тях са настанени в болница, останалите се лекуват у дома. За щастие няма пациенти в тежко състояние.

Сред заразените в Бургас е един лекар, който попада във възрастовата група 65-70, уточниха от РЗИ. Двама ученици и един учител също са дали положителна проба, заради което цял клас – общо 25 деца, е поставен под карантина и ще се обучават дистанционно. 


Общо за област Бургас случаите с регистрирани положителни проби за COVID-19 към момента вече са 952. Излекувани са 498 лица. Хоспитализирани общо в Инфекциозно отделение на УМБАЛ-Бургас и СБАЛПФЗ- Бургас, Вътрешно отделение на МБАЛ-Айтос и МБАЛ Бургасмед са 66 пациенти. На домашно лечение са 373 лица.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!