Мор на трапезата: Магазини ни тровят с тези любими храни, не ги купувайте
Недоказуемо е влиянието на храните върху човешкия организъм, разказва потресена девойка
Производители отглеждат продукция в кофи с разтвори. За тази тенденция разказа Цвети Виндзи, която се интересува от това как се отглеждат и какво съдържат те, пише "Телеграф".
Според нея този начин се използва при зеленчуците. „Да сте видял в супермаркетите описание на това какво означават „мити картофи“? Те ги държат в един химически разтвор. Картофите растат в тази течност. Морковите са по същия начин“, каза тя.
За нея е странно, че във веригите не може да се купят моркови с пръст.
„В Холандия обикновено отглеждат зеленчуците по този начин, защото те нямат земя и при тях болшинството неща се отглеждат в химически разтвори, които няма как да разберем какви са и какво съдържат, защото са тайна“, посочи Виндзи и добави, че те се продават и изглеждат като мити. Марулите и салатите пък се продават като „живи“. „Те се гледат в саксия.
Това нещо се гледа също в химически разтвор“, разясни тя.
Според нея по този начин хората биват тровени, защото никой не дава обяснение до какво води натрупването на тези вещества, химикали и елементи, които не могат да се преработят от човешкия организъм.
„Недоказуемо е влиянието на храните върху човешкия организъм. Те ще се обърнат и ще кажат, че това не е от салатата, която си консумирал от една година. Много трудно се доказват тези влияния, както е случаят с пестицидите. Самите производители нямат лабораторни анализи за това какво се случва след продължителна консумация в организма“, коментира потребителят.
Контрол
Според Виндзи това се случва, защото е позволено на други места и най-важното – производители и търговци не търпят никакви загуби. „Химията така е направена, че от 10 картофа не 4 да са изгнили, ами всичките са за продан“, коментира тя.
Жената подчерта, че дори някои от стоките да не са произведени тук, то те са внесени отвън и там са гледани по този начин. А пък родните производители никога няма да си признаят как успяват в един сезон да вадят по няколко реколти. Потребителят даде пример и с краставиците и разкри от какво се влияе цената им.
„Преди седмица те бяха 1,99, следващата 2,99, в момента са 3,99 лв. Защо се вдига цената ли? Защото навън застудя, т.е. консумацията в едно закрито помещение се увеличава. Има връзка с консумацията на електроенергия.
Сега ще видите, че ще стигнат до 4,90, дори до 6-7 лева“, прогнозира тя и добави, че цената им пада, когато намалеят разходите за енергия. „Когато всичко е изкуствено, трябва да му подсигуриш условия, те слагат и специални крушки като на терариумите“, заяви 50-годишната жена.
Етикети
Тя настоя, че за да бъдат честни производителите с потребителите, е редно на етикета да пишат, че конкретната стока е произведена по алтернативен начин, а не по конвенционален – в пръст.
„Така имаш избор, когато си информиран от етикета дали да го купиш и може би ще се стимулира и отглеждането в почва. А не като сега, не стига че ни тровят, пък им плащаме химикалите, електричеството и газта. А почва и условия в България много. Но явно идеята е зеленчукопроизводството да се вкара в помещения, а истинската селскостопанска земя да отглежда фотоволтаици“, коментира тя.
Цвети Виндзи добави, че даже да се преборим да пише, че са отгледани в изкуствен тор на течна база, няма как да се даде детайлна информация за съдържанието, защото това са торове на големите фирми, произвеждащи пестициди, изкуствени торове и ГМО.
Според нея не е изключено тези продукти да са генно модифицирани, тъй като за да се гледат в нови условия, е необходимо да им се измени генетиката. „Ако вкарате един картоф във вода, той ще изгние.
Тук има изменение при всички случаи“, смята тя и добави, че по този начин производителите заобикалят забраната на ЕС за отглеждане на ГМО в почва.
Стоилко Апостолов, „Биоселена“: В Европа био не се отглежда в хидропоника
Нормите за биоземеделие в Европейския съюз не признават хидропонното отглеждане на зеленчуци. В САЩ да, но не и на Стария континент. Също така всякакви чувалчета, пълни с кокос и други субстрати, повдигнати лехи, и всякакви начини на отглеждане на зеленчуци и плодове, които нямат връзка с почвата на основната скала, не са биоземеделие за ЕС. Това важи както за оранжерийното производство, така и за това, което е на полето.
Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук
Последвайте ни
Не давайте арена на такива идиоти,че много хора им се хващат на глупостите.
джендър и еврогеец да си завре коментара при този, който му плаща.
Това което доказва тези жена е малка част от изненадите с храните,има още доста други стоки по щандовете,които ни морят!ЗАЩОТО ТОВА Е ПЛАН НА ЕЛИТА НЕ,ЧЕ НЕ СЕ ЗНАЕ ДО КАКВО ЩЕ ДОВЕДЕ ТОВА!УМИРАЩИТЕ ОТ РАК СА ПОВЕЧЕ ОТ ТЕЗИ ОТ КОВИД,НАЙЧИСТИТЕ И БЕЗВРЕДНИ ХРАНИ ГИ ЯДЪТ ЕЛИТА ХОРА ЗА КОИТО МАЛКО СТЕ ЧУВАЛИ ЗА ТЯХ,В МАГАЗИНА НА РОБИТЕ Е ПЪЛЕН С ГМО И ХИМИИ,ОТ КОИТО НЕ СЕ РАЗЛАГАМЕ СЛЕД СМЪРТТА НИ,А ОСТАВАМЕ МУМИФИЦИРАНИ!
Този начин на отглеждане се нарича хидропоник и го има от време оно.. И е съвсем нормален метод за отглеждане на растения. Какво обаче слагат в разтворите производителите , вече е друг въпрос.. Том е проблема , а не в начина..
ТРОВЯТ НИ БРУТАЛНО !!! СЕГА , ХРАНИТЕ , СА 5 ПЪНИ РО ВРЕДНИ ОТ ЦИГАРИТЕ И ХОРАТА МАСОВО УМИРАТ ОТ РАК. И ТОВА , БЛАГОДАРЕНИЕ НА Е.С. И ПОБЪРКАНИТЕ ГЛОБАЛИСТИ !!! СЕГА ЯДЕТЕ ЧЕРВЕИ , ХЛЕБАРКИ И СКАКАЛЦИ В ВСИЧКИ ХРАНИ И НАПИТКИ ОТ ФЕРМИТЕ НА КИРО !!! БЕЗ ДА ГО ПИШЕ НА ОПАКОВКИТЕ.
До Дап.За теб е нормално и да си заченат в епруветка.Нормалните хора за заченато нормално.Те си имат МАЙКА и БАЩА.А твоята майка явно се е издула отзад
Тази откъде е паднала.Да това е вид хидропоника но от десетилетия отвъд океана се отглеждат зеленчуци по вкус и съдържание чиста пластмаса.Как се гледат стотици декари на етажи?Нормално има 3 тръби с различно оцветяване.По тях върви вода,торове и препарати.Като всичко това е със съмнително качество.Отрови с красиви форми на чушки,домати и каквото се сетите.Да политическата и икономическа кохорта не консумира това.Те пък се друсат,кат в древният Рим.Да . Ви е сладко.Товс е реалността.
Да не говорим за млечните ни продукти,патладжани,тиквички,моркови.Пострадах,като се разболях от тях.Докторът ми каза да не ги ям.Дори след лечение и изследване ми откриха херния ,стомашна и съм пред операция.В момента съм на строга диета и ям каши.Чудя се от какво ми стана,отчаях се.Стах ме е от операция.Какво да ядем,като храната не е чиста,но скъпа.Къде е контролът.
Ядем найголемите боклуци в Европа. На изток всичко е второ качество. И е поскъпо. Идете в Германия да видите какво е. Всичко е оригинално. Дас натюрлих!
Отдавна БАБХ е излишна институция. Какво направиха през годините та туй, което ядем да бъде действително безопасни, за каквато получават големи заплати? От палмовото сирене ли, от съмнителните по съдържание и блъскани с хормони меса, оцветители и десетки Ета. Само констатации и нищо направено за наша защита. Да обявиха и забраниха дейност на алчни производители отровители? Не само Съюза на потребителите с половин уста дава информация.Такова е положението в милата ни родина!