Мащабна акция за проверки по заведенията и ресторантите започват екипи на Регионалната здравна инспекция и полицията в града под тепетата.  Вече са сформирани мобилни екипи от инспектори, които ще следят за нарушения заедно с униформени, каза пред „Марица“ заместник-директорът на РЗИ в Пловдив д-р Аргир Аргиров. Причината е, че утре – 1 март, след дълга пауза, заведенията и ресторантите ще отворят врати и ще посрещат клиенти. 

Проверяващите ще следят дали се спазват стриктно противоепидемичните мерки и заповедите на здравния министър за дистанция, брой клиенти и работно време.

Заповедта на министър Ангелов гласи, че от утре  ресторантите и заведенията могат да работят при до  50% запълнен капацитет. На една маса ще могат да седнат до 6 души.


В организирани семейни събирания ще могат да участват най-много до 15. Изрично е посочено, че работното време на заведенията трябва да приключи най-късно до 23 часа.  

Нощните заведения, в това число барове и дискотеки, ще могат да отворят на 1 април, гласи още заповедта на министъра. 

Още утре се готвят партита в много от заведенията в Пловдив. Хитови поп-фолк певици и програми с ретро хитове са включени в програмата им в рамките на седмицата. В рекламните афиши изрично е посочено, че изявите на гост-изпълнителите ще започват в 19 и ще приключват в 23 часа, каквато е изричната заповед.  

Остава въпросът дали музиката в заведенията наистина ще секне по часовник или проверяващите ще имат доста работа.