Аз вярвам, че има шанс да бъде коригиран пакетът за мобилност, чисто концептуално и в конкретни текстове, за да бъде обективно отчетено желанието на българския транспорт. Това каза министърът на транспорта Ивайло Московски, който дойде при протестиращите пред НДК превозвачи срещу „пакета за мобилност” на ЕС, съобщава „Фокус”.
„Декларирам още веднъж, че правителството и всички институции в държавата са зад вашите искания и зад вашите интереси”, подчерта министър Московски пред протестиращите.

Той потвърди, че до късно снощи заедно с премиера Бойко Борисов са разговаряли с канцлера на Германия Ангела Меркел и президента на Франция Емануел Макрон, за да ги запознаят в детайли със ситуацията. „Обсъдихме текст по текст темите, които не са приемливи за българските превозвачи, а в някои аспекти и за останалите държави от Източна Европа. Колкото и късно да беше те извикаха своите съветници и разпоредиха да се търси възможен и балансиран вариант”, допълни транспортният министър и изрази увереност, че по този въпрос ще бъде постигнат положителен резултат, а интересите на българските превозвачи ще бъдат защитени.

Протестното шествие на превозвачите приключи.