Навършиха се 26 години от кончината на българската пророчица баба Ванга. Както БЛИЦ писа, за да я почетат в Рупите навръх 11 август се събраха хора от цял свят. Но освен на място, хора си спомняха за нея и в социалните мрежи. Един от тях е фотографът  Милан Христев. Ето какво разказва той:

Milan Hristev : баба Ванга, юни 1994

Беше юнска жега. Пред оградата на къщата имаше около 200 човека. Нямаше ред. Приближих се до вратата, там пазеше слаб възрастен човек. Видях баба Ванга на около 20/25 метра от вратата да седи под навеса и да разговаря с мъж и жена. Опитах да снимам с 70/210 мм един... два пъти... Не става, аз съм отстрани на бесетката. В един момент възрастният пазач отиде настрани покрай оградата.

Вратата беше леко открехната и аз се шмугнах и повече нищо не чувах и не виждах с широки крачки бързах към навеса..... Стоях на около 2-3 метра от Ванга и снимах кадър след кадър без да поглеждам настрани.....

По едно време усетих суматоха около мен и двама яки младежи ме понесоха към вратата, а Ванга се провикна. Не пипайте момчето, то прави хубави работи!

Това беше моята среща с Ванга за около 5 сек и 10 кадъра...

На днешният ден през 1996 год. тя почина.

Бог да я прости.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук