МВР има нужда от герои, не от чалга певици. Това написа във Фейсбук един от инициаторите на протеста срещу несправянето с рецидивистите и корупцията на пътя, пише Глас нюз бг.

Ми Йо, както е никнеймът му в социалната мрежа, изказа благодарности на всички, които са присъствали на протестите след катастрофата на бул. "Черни Връх", при която нелепо загубихме два млади живота. "Имаше и продължава да има смисъл", пише той в своя публикация и допълва:

"Протестите и общественият натиск, вече катализираха известни действия на местно и национално ниво, но ние не бива да се примиряваме единствено с акции от ден до пладне и обществени обсъждания.

Кръвта на Милен Цветков, двете млади момичета и всички преди тях, не бива да остане просто един лош спомен, просто поредният нелеп инцидент, символ на българската действителност, където черният джип е с предимство пред живота на децата на България!

Ние като общество имаме не само дълг към жертвите и техните почернени семейства, но и дълг към НАШИТЕ ДЕЦА. Дълго трупан дълг... Дълг, чиито зловещи лихви напояват с невинна кръв и неизмерима болка всеки един голям булевард в столицата и останалите градове в България!" 

Георги Семерджиев и Симона Радева - два показателни образа за състоянието на една прогнила система, пише инициаторът на протеста.

"Не, не просто една система, а цяла една ПРОГНИЛА ДЪРЖАВА! Очевидно е, че те са главните "жертви", които ще "паднат" този път, за да бъде задоволено обществото. Но да погледнем напред.

Знаете ли какво виждам аз, гледайки напред? Виждам следващият Георги, газещ безпардонно и безнаказано, хора, автомобили, закони и правила.

Следващата Симона, увлечена по "лошите момчета", която ще прави всичко възможно той да продължи да "мачка" невинни съдби с 200км/ч. Но знаете ли какво НЕ виждам? Не виждам как мимолетните акции ще спрат тази действителност.

Семерджиев е минал през много акции и повече от десетилетие продължава да управлява автомобили без книжка и без регистрация, но пък с лампи, палки, алкохол и наркотици. Такива като него ще се разминат СЛУЧАЙНО и с днешната акция - до следващия "нелеп инцидент"." 

Според него туморът, наречен корупция, отдавна е преминал всякакви граници, а системата е в кома от доста дълго време насам. мимолетни акции, разследвания и изкупителни жертви няма да доведат до нейното излекуване. "Трябва да се реже. Да се реже дълбоко и до кокал. До последната метастаза!"

"Нима не виждаме кой си върши работата съвестно, кой "скатава" и кой директно злоупотребява? Нима и нашите директори не виждат и не предприемат мерки за това? Няма обяснение за бездействието на колегите ѝ, включително и началниците на Симона Радева, която явно и без да крие, споделя връзки с криминалния контингент и преминава често моралните граници, уронвайки името на МВР по недвусмислен начин.

Дори да приемем хипотезата, че тя е работила "под прикритие", поведението ѝ отдавна е трябвало да бъде коригирано от тези до и над нея. Те са не по-малко виновни от нея, защото са допуснали това да се случи!

След като директорът на 1 РПУ и СДВР не предприема нищо, къде е дирекция "Вътрешна сигурност"? Само преди месеци тази дирекция гордо представи проект с бюджет почти 4 МИЛИОНА лева, а само преди седмици показаха "автоматизирана аудио и видео-комуникационна система", която да повиши "административния капацитет на служителите от дирекция „Вътрешна сигурност“".

Симона Радева спокойно качва снимки в социалните мрежи и не са нужни 4 милиона лева, за да се види това от служителите на дирекцията

"С каквато и система да разполагат, колкото и милиона да усвоят по проекти, финансирани от Европа - няма ли ги ХОРАТА - истинските, моралните, чистите - това са пари на вятъра. Пари потънали в черна дупка! МВР ИМА НУЖДА ОТ ГЕРОИ, НЕ ОТ ЧАЛГА ПЕВИЦИ!!! Един доблестен човек, подаде оставка преди няколко дни - Димитър Илиев напусна поста заместник-председател на държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, тъй като идеите му често не се прилагаха и той явно осъзнава, че не може да допринесе повече на този етап. Дали наследничката му ще промени нещо в тази агенция - предстои да видим.
Но къде е доблестта на директорите на 1 РПУ, на СДВР, на дирекция "вътрешна сигурност"? Какво още трябва да се случи, какви срамни истории тряба да се извядят наяве, за да прецени някой от тях, че може би нещо някъде куца и че те не са успели да се справят с него?!"

Инициаторът на протеста приканва будните граждани на пореден мирен протест на едно символично за случая Семерджиев място - пред I РПУ на бул. "Шипченски проход" в понеделник, 18 Юли от 18:30 часа.

 

"Освен за оставките на гореизброените лица, аз като гражданин ще настоявам и за ИСТИНСКО, ДЪЛБОКО разледване до КОКАЛ и виновните да получат съответните сурови наказания! Не фиктивно, а ИСТИНСКО правосъдие!", завърша той.