Дори от килията, в която е от година и пет месеца, Ценко Чоков напира да е кмет. Скандалният управник на врачанското село Галиче, който до май миналата година, когато бе арестуван, караше необезпокояван петия си мандат, обжалва предсрочното прекратяване на пълномощията му. Това съобщиха от Административния съд във Враца, където вече е образувано дело  на основание постъпила жалба от Ценко Чоков против решението на Общинската избирателна комисия в Бяла Слатина от 6 октомври, с което той е отстранен от поста.
Всъщност въпросната ОИК през май тази година отказа да прекрати кметуването на Чоков под претекст, че докато е зад решетките той е бил в неплатен отпуск. Но както магистратите във Враца, така и върховните съдии отсякоха, че кметовете нямат право на такъв вид отсъствие от работа повече от един месец. Затова комисията в Бяла Слатина се съобрази с решенията и махна Чоков. Той обаче се е възползвал от правото си да обжалва, пише "Монитор". 

„От формална страна жалбата му е допустима и делото е насрочено за разглеждане в открито заседание на 25 октомври“, уточняват от Административният съд във Враца.

Срещу Чоков, синът му Мартин и още шестима души се води дело в Специализирания наказателен съд. Той е с пет обвинения - за ръководене на организирана престъпна група, за лихварство, отвличане, побой с нанасяне на телесни повреди и палежи.