Полицейските части ще останат в Асеновград, докато градът не започне да живее в нормалния си ритъм. Това каза пред журналисти главният секретар на МВР Младен Маринов след края на протеста, цитиран от Фокус.
Попитан може ли подобно напрежение да ескалира и в други краища на страната ни, Маринов отговори, че винаги съществува такава вероятност, но полицията има нагласа да реагира и при подаден сигнал да вземе навременни мерки. 

Младен Маринов благодари на гражданите на Асеновград, че не са се поддали на провокации и не се е стигнало до пробиване на полицейския кордон и до тръгване към ромската махала. "Благодаря, че голяма част от гражданите заявиха мирно позицията си, тъй като напрежение не е необходимо никому “, добави Маринов. Той изтъкна, че полицията е позволила шествието и придвижването му през главната улица на града.

Според главния секретар протестът е минал нормално, предвид емоционалният заряд, който е натрупан у гражданите. Той няма сведения да има задържани. Младенов поясни още , че е имало засилен контрол за хората, които са отиват на протеста, тъй като в такива случаи винаги има опасност и от терористични актове. Ето защо тези мерки са били необходими.