Министерството на вътрешните работи се извинява на софиянци и гостите на столицата за неудобствата, предизвикани от изпълнението на заповедите на кмета на София г-н Бойко Борисов. Това съобщават от МВР по повод разрешените протести на зърнопроизводители, студенти и екозащитници.
Първата забранява спирането, престоя и паркирането на пътни превозни средства в северната част на площад “Александър Невски” и площад “Народно събрание” от 7 часа днес до приключването на протеста на зърнопроизводителите утре /20 декември/. Протестното шествие ще премине от 10 часа днес по маршрута: от бул. “Ботевградско шосе” по бул. “Владимир Вазов”, моста “Чавдар”, бел. “Княз Александър Дондуков”, бул. “Васил Левски”, ул. “Оборище”, площад “Св.Александър Невски” и митинг на площад “Народно събрание”.
Втората заповед на кмета Бойко Борисов определя маршрута на студентското шествие, което ще тръгне в 11 часа от зала “Христо Ботев” в Студентския град и ще премине по ул. “8-ми декември”, парк “Студентски”, ул. “Проф. Георги Брадистилов”, бул. “Св.Климент Охридски”, бул. “Драган Цанков”, ул. “Граф Игнатиев”, бул. “Васил Левски”, бул. “Цар Освободител” до площад “Народно събрание” и провеждането на митинг.

Според разпорежданията на столичния кмет органите на реда ще спират и възстановяват поетапно движението на пътните превозни средства в зависимост от преминаването на участниците в шествията. /БЛИЦ