Все още в МВР няма постъпило официално писмо от Президентството, че държавният глава отказва да подпише указ за освобождаването на главния секретар на МВР Петър Тодоров, съобщава Нова телевизия.

Вчера от Президентството беше изпратена позиция, в която се казва, че по всичко личи, че искането за освобождаването на Тодоров е политическо и няма да обслужи обществения интерес.

Вътрешният министър коментира, че по всичко личи, че президентът няма да се съобрази с мотивите, изложени от него за несправяне със задълженията на главния секретар, а на Петър Тодоров щяло да му бъде трудно оттук нататък да бъде главен секретар.

МВР показа доклада, с който вътрешният министър иска освобождаването на главния секретар

„Все още нямаме официален отговор от страна на Радев. От позицията, която видях вчера от Президентството, оставам с убеждението, че той ще реши, без да вземе под внимание всички случаи, които конкретно съм изброил в мотивираното искане до него.

тава въпрос за случаи, при които има допуснати множество пропуски от страна на професионалното ръководство, в резултат на което са нарушени координацията, контролът и организацията на всички служби.

Това са пропуски, които, ако не бяха допуснати, може би днес нямаше да сме тук заради загиналите полицаи, убиецът на Димитър от Цалапица щеше да е там, където му е мястото, а убитият психолог от София щеше да е жив”, каза още той. Стоянов отказа да коментира има ли напредък по разследването на убийството на Алексей Петров.

Коментар по темата направи и бившия вътрешен министър Иван Демерджиев. 

„Смъртта на двама достойни български полицаи не бива да се ползва за политически цели. Аз дори не бях поканен да дойда. Реших го сам, за да почета паметта им, не за да правя политически изказвания. За съжаление смъртта им се използва, за да се реализира сценария от онзи запис, който изтече в публичното пространство, използва се за да се оправдае безпрецедентната чистка в МВР”, каза той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук