Полицията във Враца издирва мъж, разбил врата на лекарски кабинет. Случаят е още от 5 януари, но едва сега доби популярност и то заради апел към гражданите с молба да помогнат нападателят да бъде разпознат.

Междувременно се оказа, че в лечебното заведение има още два подобни случая – разбита врата на кардиологичното отделение и подобно нападение в акушеро-гинекологичното.

„Пожелавам на всички колеги да не изпитват това, което изпитаха работещите в нашето АГО отделение. В началото на тази седмица имаше агресия и срещу колеги в кардиологичното ни отделение. Група хора практически нападнаха началника на Кардиологичното отделение. Колежката не е пострадала физически, Слава Богу. Но притеснението беше налице. Имаше и счупена врата”, разказва пред NOVA д-р Петър Керемедчиев, директор на МБАЛ "Христо Ботев" – Враца.


По думите му нищо не оправдава подобен тип поведение. Лечебното заведение разполага с електронна охрана и паник бутони. "Колегите обаче не са очкавали подобно нещо", допълни д-р Керемедчиев. 

„В края на декември е била разбита врата на АГО в болницата”, разказва старшата сестра Даниела Генова.