В последно време отново нашумя позабравената комсомолска активистка Манолова. При мен, както и при много мои съграждани от Кюстендил, остава горчилката и лошият вкус в устата вследствие нейното пагубно влияние над града. Това заяви пред БЛИЦ Георги Георгиев от Кюстендил. Мъжът описа следната ситуация от първо лице за Мая Манолова, наричана и "сестра Галева" и нейните роднини и близки фирми в "Града на черешите":

- Създаден монопол в строителството. Работят единствено двете строителни фирми, приближени до нея - "Булплан Инвест" и "Рила". Фирмите спечелили поръчка за реставрирането на крепостната стена над града (за 5 млн. лв.) и паралелно построили огромно имение на Манолова край с. Рударци. От близки работещи по това време на строежа знам, че проектът е съкратен, за да може да се избият парите за къщата. И това е само един малък пример за "лапането", от който и да е строеж на територията на общината.

- Монопол и в областта на дърводобива. Висаджийската фирма "Суна-2" печели най-апетитните общински гори за сеч, на най-достъпно място и най-ниска цена. Собственикът на фирмата е син на приближен на Мая Манолова.

- Монопол в областта на земеделието. Марио Ташков Ташев, лидер на младежкото БСП по времето на Манолова, близък приятел по чашка на зетя на Манолова, Мартин Мирчев, заграбва неправомерно общините в областта, чийто кметове са близки или подчинени на Манолова. Ташев, благодарение на Манолова е уреден на работа в Комисията за енергийно и водно регулиране.

- Братът на зет й. Владимир Мирчев, залавян за притежание на наркотични вещества и известен в наркоманските среди като любител на метаамфетамините и тревата. Вместо да бъде уволнен, след сродяването с Манолова расте в кариерата и в момента е граничен полицай на Калотина. 

- Катя Янчева. Председател на младежко БСП преди горепосочения Ташев. Съпруга на личния фризьор на Манолова. От проста сервитьорка в бингото на ВИС през 90-те до служител в РВД. Успяла да вземе дипломи за основно, средно и висше след 30-та си година със или без съдействието на Манолова.
 

Мая, кюстендилци много добре знаят, колко "полезна" си за града, затова се молят да не "оправиш" и по същия начин и България!!!

Георги Георгиев от Кюстендил