"Тук не е паркинг" - с този текст започва бележката, която жител на Велико Търново открива на колата си. Ситуацията далеч не е прецедент. В "битката" за паркоместа водачи и собственици нерядко са прибягвали до текстови послания, за да пазят места, над които смятат, че имат права.

Подобна е и настоящата история, разиграла се на ул. "Ален мак" в града. Преди две седмици на същата улица бе извършена вандалска проява срещу паркиран джип, а неговият собственик предложи награда от 1000 лева за информация за извършителя. И четирите гуми на автомобила бяха нарязани, уточнява Glasnews.bg.

"Тук не е паркинг. Ще я намериш на друго място", виждаме изписано на белия лист. Оригиналното послание може да видите на снимката.

"Внимавайте! До SPS-са живеят "опасни" и неграмотни хора", предупреждава Илиян М., мъжът открил посланието на колата си. "И да вмъкна - нито бях запушил гараж друг автомобил, вход, изход и т.н.", добавя Илиян. Той акцентира върху посланието на писъмцето и върху начина, по който е написано то.

Краснописът и правописът на бележката правят впечатление на търновци, които не закъсняват с шегите на гърба на нейния автор.

Според някои  граждани текстът е започнат от невръстно дете, а е завършен от неговия баща. Друга търновци са възмутени от практиката с бележки да се урежда въпросът с паркирането. Не липсват и хора, които споделят и своя опит с подобни случки.

Вижте коментарите на търновци:

"Изглежда горното го е писало детенце, а долу продължил таткото", смята Мариана Д.

"Последно време всички пишат такива “анонимни” бележки. Сметни колко са “умни”," отбелязва Светослав Б.

"Малко по-нагоре даваха хиляда лева награда за някой", като този, разказва Милен К.

"Поредният "владелец" на паркомясто, улица, а може би и цял квартал... Диваци!", констатира Константин Н.

"Колко опасни не знам, ама са доста неграмотни", смята Надежда Н.

Липсата на достатъчно паркоместа води до сериозно противопоставяне между шофьори, пешеходци и др., а често хора прибягват и до подобни спорни прояви.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук