Столични криминалисти установиха и задържаха извършител на палеж. Оперативно-издирвателните действия са предприети в рамките на образувано през април м.г досъдебно производство за извършен умишлен палеж. Те са осъществени под ръководството на Софийска градска прокуратура.
 

На 25 април 2019 г., към 3 часа постъпил сигнал за възникнал пожар в заведение на столичната ул. „Граф Игнатиев“. Незабавно към мястото са изпратени екипи на пожарната и бърза помощ. След потушаване на огъня е извършен оглед на обекта, при който е установена липсата на алкохол, кафемашина и стереоуредба.

Криминалистите на Първо РУ започнали работа по версия за умишлен палеж. В рамките на разследването са извършени множество действия -  разпитани са свидетели, детайлноса прегледани записи от видеоохранителните камери.
 
На 14 февруари, по време на обход в района на Сточна гара,  криминалистите установили мъж, чиято външност била сходна с тази на идентифицирания от записите.

Последвало задържането му и извършване на експертиза, която установява съвпадение на образа. Мъжът е на 38 години, осъждан за кражби. В рамките на разследването е установен и негов съучастник, който към момента се издирва.
 
След доклад на събраните материал в Софийска градска  прокуратура, той е привлечен като обвиняем по чл. 330 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа, след което СГС му е наложил мярка  за неотклонение „парична гаранция в размер на 3000 лева“.

Разследването по случая продължава под ръководството на Софийска градска прокуратура