„Ако са ме търсили, щяха да ме намерят”. Това каза Юмер Мехмед, който лично се обадил на „Флагман”, след като научил, че е издирван от съда.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес стана ясно, че съдията по делото срещу групата на Димитър Желязков-Митьо Очите поиска общодържавно издирване за Мехмед. Днес той бе единственият подсъдим, който не се яви, тъй като се оказа нередовно призован.

Във Viber Юмер Мехмед се самоидентифицира със снимка с бронежилетка и под името Юки.

Той обясни, че днес се обадил в полицията, но там му казали, че в системата им не е фигурира като издирвано лице. Изглежда информацията все още не е стигнала до органите на реда.

„Бих искал да се консултирам с адвоката си, защото аз съм звънял в полицията вече, след като видях статията, и ми казаха, че не ме издирват”, заяви Юки.

В съда стана ясно, че той е бил търсен в поморийското село Бата.

„Няма такова нещо. Никога не съм имал на личната си карта село Бата. Не знам как го измислиха това нещо”, коментира Юмер Мехмед.

По думите му, ако са искали да го намерят, са щели да го сторят.

„На мен това ми е много интересно, защото никога не съм се укривал. Винаги, като са искали, са ме намирали, пък точно сега… Това явно е нещо… Защото същата съдийка за една жалба ме пращаше 150 пъти в полицията. Даже полицаите казаха, че не е много редно това нещо, но – както и да е. Пак съм им съдействал. Винаги съм им съдействал. Ако са ме търсили, щяха да ме намерят. Много добре ме знаят къде работя. Имат ми актуален телефон и т.н.”, каза още Мехмед.

Той обаче не отговори къде живее.

„Те си знаят къде живея. Имат адрес, всичко си имат. Винаги са ме откривали”, обясни Юмер Мехмед.

БЛИЦ припомня още, че днес съдът обяви, че отнема паричната му гаранция от 1000 лв. в полза на държавата, и измени мярката му за неотклонение до най-тежката – „задържане под стража”.

„Съдът е в грешка. Първо ще се консултирам с адвоката си. Ще отида и ще си свърша работата, обаче не е моя вина. Аз нямам адресна регистрация в Бата и никога не съм имал. Пребивавал съм в Бата временно - три години, но това беше преди десет години. И никога не са ме търсили в Бата всъщност досега. Както и да е”, коментира Юмер Мехмед.

Той добави, че има обвинения по два члена от Наказателния кодекс.

„Имам обвинение по делото, обаче не съм в групата. Имам два члена повдигнати – нито един не касае организирана престъпна група”, каза още Мехмед.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!