Полицията образува досъдебно производство срещу мъж от Чипровци, който от четвъртък бил под домашна карантина, след завръщането си от Италия. В събота той излязъл от къщи и бил забелязан пред местен магазин. 

Това веднага станало известно на полицията, която засякла нарушителя на място, уточнява novinitem.com.

Мъжът е разпитан, показания е дал и свидетел на случая, вероятно единствен, тъй като това станала около 14 часа. Време, в което дори и без „извънредно положение” населените места в Северозапада не са кой знае колко оживени.

Според официалното съобщение на ОД на МВР, мъжът нарушил „Наредба против разпространението на „заразителни” заболявания по хората“.

Впрочем, неделя в „извънредно положение” е наистина нещо особено. Около 8.30 часа сутринта малка група клиенти, нервно потропва с крака пред входа на квартален магазин от голяма търговска верига. Започва да ръми. В обекта има не повече от 6-7 купувачи, но пазачът не пуска чакащите. 

Повечето от тях са недоспали домакини, които убиват времето с размяна на рецепти за содени питки. След няколко уточнения, става ясно, че „содената питка е като мекиците, само, че без яйца и не се пържи”. 

Единственият мъж пред затворената врата на магазина е от рисковата група. Заради маската си, той комуникира с жестове с пазача и отправя доста солени задочни забележки към щуращите се щастливци в коридорите на магазина. 

Ситуацията става все по-нервна, няколко дами от персонала преминават плавно пред погледите на групата отвън. 

Жена влиза във фоайето, но пазачът се втурва към нея с характерни междуметия и „Знаеш ли къде се намираш?” и „Да не си луда?”.

А на паркинга на здравословно отстояние има полицейски джип с двама униформени в него.