Откриваме Милен Методиев в родния му Асеновград. Той е на свобода, след като изкара Нова година в килия, заради това, че у него бе намерена граната. Методиев стана популярен с това, че отправи призив за "Бойно хоро" пред Народния театър за посрещането на 2022 година.

След като не изпълнил полицейско разпореждане той е отведен от служителите на реда в 01 РУ - СДВР, за да даде показания. Споделя че намерената у него граната е бутафорна и я носи, за да си повдига духа, а не да плаши хората. Признава че е убеден последовател на християнската вяра.

На разпита пред полицаите от  01 РУ СДВР си казал всичко - не може да приеме чужда намеса във вътрешните работи на страната от Джордж Сорос и платените с чужди капитали НПО-та.Милен Методиев заяви пред БЛИЦ TV, че ще взриви всеки, който иска да ваксинира деца - той е на мнение, че ваксините не са убедителни за живота и здравето на подрастващите.

Разговорът със служителите на реда е документиран в профила на Милен Методиев. Видно е , че той чака разпореждане от дежурния на смяна, за да направи "Бойното хоро". оказва се, че мъжът е известен на полицията.

Пред БЛИЦ TV Милен Методиев отрече да е член на партия Възраждане, но напълно подкрепя Костадин Костадинов за щурм върху парламента, който той се закани да направи на 12 януари с още съмишленици.

Докато бил в ареста  Методиев отрича да е имало полицейско насилие: "Поговорих си с полицаите, разказах им за какво се боря, че съм антиваксър и ми пука за хората." Пред служителите на СДВР той признал откъде има боеприпаса: "Гранатата е бутафорна, в нея няма тротилов еквивалент. Подарък ми е от приятел" - споделя и пред БЛИЦ TV Mилен Методиев.Пред БЛИЦ TV Mилен Методиев се определи като политически терорист и антиваксър, готов да се бори срещу всяка заповед на здравен министър, която наподобява отнемане на човешки права, и подчиняване на "медицински фашизъм".