„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

На 5 януари 2017 г. (четвъртък), във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Проф. Йордан Иванов“, вилна зона „Симеоново – Драгалевци“, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
ул. “Проф. Йордан Иванов“, ул. “Зографи Молерови“, ул. „Проф.Александър Бурмов“, ул. “Железния светилник“, ул. “Илинден“ и ул. “Георги Константинов“ и района между ул. “Тодор Пеев“, ул. “Васил Попович“, ул. “Бяла черква“, ул. “Симеоновска“ и ул. “Горска ела“. 
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. “Проф. Йордан Иванов“ ъгъла с ул. “Зографи Молерови“.

На 5 януари 2017 г. (четвъртък), във връзка с монтаж на водомерен възел на ул. „Васил Друмев“, кв. „Подуене“, се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 14:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
по ул. „Васил Друмев“ от ул. „Русалка“ до бул. „Мадрид“. 
по ул. „Франсис де Пресансе“ от ул. „Алеко Константинов“ до ул. „Черковна“
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Васил Друмев“ №37.

На 5 януари 2017 г. (четвъртък), във връзка с диагностика на уличен водопровод на ул. „Здравчи камък“, с. Кътина, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 15:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
ул. „Езеро“, ул. „Пирамидите“, ул. „Сини вир“.
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Езеро“ ъгъла с ул. „Здравчи камък“.

На 5 януари 2017 г. (четвъртък), във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Самоковско шосе“, с. Панчарево, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 16:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
ул. “Риляник“, ул. “Елин Пелин“, ул. “Васил Левски“ №35, 37, 39; 
по ул. “Самоковско шосе“ от ул. “Елин Пелин“ до ул. “Вукова кория“; Община „Панчарево“, Зона за отдих на ул. “Самоковско шосе”.
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Руджери“ ъгъла с ул. „Елин Пелин“.

На 5 януари 2017 г. (четвъртък), във връзка с изграждане на водомерен възел на ул. 5006, Научно-производствена зона „Искър“, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
ул. 5002, по ул. 5006 от ул. 5002 до бул. „Искърско шосе“ и гара Искър.
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес: пред гара Искър.
Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.