Скандалът с пазения от МВР рецидивист Георги Семерджиев, който погуби при катастрофа две момичета, е водеща тема вече повече от 10 дни. Тази сутрин криминалист пусна намеци по Нова ТВ, че „чадърът“ над Семерджиев бил не от МВР, а от прокуратурата.

Военен прокурор е пристигнал веднага след полицията на мястото на тежката катастрофа на булевард „Черни връх“, обяви криминалистът Иван Савов, който виждал „някои разминавания в информацията по случая“.

Савов директно намекна, че според него военният прокурор може да е пратен умишлено на мястото, за да замита следи. След тежката клевета обаче отказа да каже кой е обвинителят. Вместо това директно навърза, че бил близък с главния прокурор Иван Гешев, пише tribune.bg.

„Първи на мястото на произшествието са пристигнали униформени служители от едно специализирано подразделение в София, които са запазили местопроизшествието и са извършили първите рутинни действия по обезопасяването на района. Интересно е кой е дошъл след тях – един човек с бял костюм.

Това е един военен прокурор, чието име ще спестя за момента – нека властите се произнесат. Този човек се появява, влиза в периметъра, който е ограден, легитимира се като магистрат и започва да говори по телефона, да оглежда и да обикаля останките от автомобила и, за съжаление, телата на загиналите момичета”, посочи той.

От Прокуратурата са категорични, че изреченото от Савов са „внушения и манипулации“, предава Нова ТВ.

Те посочват, че на мястото по случайност се е оказал военният прокурор Адалберт Кръстев. Магистратът е минавал оттам, връщайки се от вечеря с приятели. След като е видял тежкия инцидент, е помогнал на служителите на реда, за да се осигури периметър на разследването. Военен прокурор, напомнят от обвинението, не може да разследва нищо и никого, който не е под пагон.