За пореден ден се образува километрична опашка от леки коли и тежкотоварни автомобили към ГКПП "Кулата". Колоната вече надхвърля 10 км. и започва още преди отбивката за село Марикостиново, като постоянно прииждат нови камиони, пише struma.com.

Шофьорите са изнервени до краен предел, тъй като чакат с часове да стигнат граничния пункт, а там обработката на документи ги бави допълнително. 


От МВР напомнят, че на ГКПП Кулата, ГКПП Илинден, ГКПП Маказа, ГКПП Капитан Петко войвода и ГКПП Ивайловград в Гърция се пропускат граждани на ЕС без да им бъде налагана карантина. Медицински екипи извършват избирателно тестване на влизащите в южната ни съседка пътници. Не се извършва преминаване през ГКПП Златоград.

Продължава забраната за влизане в Република Гърция на граждани на трети страни. Интензивен е трафикът на изход от България на ГКПП Маказа на леки автомобили, на ГКПП Кулата - на леки и товарни автомобили.

Припомняме, че вчера ситуацията бе идентична, тъй като хиляди хора масово се втурнаха на почивка в южната ни съседка, след отварянето на границата за туристи, което стана вчера точно на обяд.

С това отпадна и задължителната карантина за българите, влизащи в Гърция.

Като отвързани: Над 15 хил. минали през "Кулата" само за 6 часа

Във връзка с ремонта на ГКПП Кулата е възможна реорганизация на движението на товарни автомобили. Трасетата и кантарните устройства се ремонтират поетапно и по всяко време има осигурени по две трасета във всяка посока за обработка на товарни автомобили. За изминалото денонощие са обработени 1817 камиона, влизащи и излизащи от страната.