Бургаският тийнейджър Николай Трингов, който през лятото на м.г. се вживя на гангстер и опита да застреля с газов пистолет мъж от ж.к.“Лазур“, се размина с условна присъда, пише "Флагман".

В края на 2019 година в Районен съд-Бургас се е гледало делото му, в което Николай се е признал за виновен и сключил споразумение с прокуратурата.

19-годишният бургазлия е признат за виновен по всички обвинения – за заплахата за убийство на ул.“Раковска“ срещу Златин Вардев на когото казал: „Ще ви изтрепя като мишки“, е осъден на пробация от една година.

Същото е наказанието и за заканите срещу мъж в ж.к.“Лазур“, когото заплашил с пистолет, а най-тежка е присъдата му за изстрела с газов пистолет срещу Васил Темелков на ул.“Копривщица. На бургазлията той е причинил лека телесна повреда, изразяваща се в трайно отслабване на слуха на лявото ухо, както и синити по тялото заради удара с крак в областта на дясната мишница.

Предвид крехката му възраст е наложена най-ниската присъда – 1 година и 5 месеца, които са отложени за срок от три години. Взето е под внимание чистото съдебно минало и това, че Николай в момента завършва образованието си във Вечерната гимназия „Захари Стоянов“ в Бургас.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!