Бургаски бакшиш се опита да смъкне две кожи от клиент, след като разбра, че мъжът е чужденец и следователно лесно може да бъде измамен. Оказа се обаче, че човекът е женен за бургазлийка - известния музикален педагог Елена Клеппе, живее в Бургас и добре знае какви са цените на таксиметровите услуги.

Скандалният случай бе споделен от съпругата му в социалната мрежа, пише "Флагман". 

"Този индивид е поискал на мъжа ми 19 лв от гарата до ъгъла на ул. "Калоян" и ул. "Раковска", виждайки,че е чужденец. Цените са били написани на прозорците.

Когато мъжът ми обяснил,че живее в Бургас и знае тарифите на такситата, онзи му казал, че е от Слънчев Бряг и извадил от джоба си друга тарифа. Какво правим хора? Така ли сме гостоприемни?", възмущава се Елена Клеппе.

Тя разпространи и снимки на двете тарифи, които копърката използва според случая. Според тях колата се води на две фирми.Едната е ЕТ „Кесов-Б.Кесов” със собственик Георги Кесов. В нея цените са сходни с тези на останалите таксита в града - 1,20 лв/км, 1,80 лв - първоначална такса, 0,60 лв за 1 минута престой. Втората тарифа обаче буквално реже глави от кръста - 5 лв първоначална такса, 5 лв/км и 2 лева за 1 минута престой. /

Така, ако те хване светофара до Новата поща, ще платиш 4-5 лева само, докато чакаш да светне зелено/. Това били актуалните цени за туристи в Слънчев бряг при активен сезон, обяснил таксиджията, без да навлиза в дребната подробност, че Бургас не е Слънчев бряг и активният сезон не продължава до средата на ноември.

Така, вместо 3 лева, бакшишът поискал от клиента си 19 лева и не представил касова бележка. Смаяният чужденец извадил последните си български пари – 10 лева и ги дал на копърката. В замяна бил обсипан с обиди и нецензурни квалификации.

По думите на други шофьори в този бранш, въпросният автомобил „Дачия” с регистрационен номер „А 3105 ММ” и друг път е опитвал да скубе клиентите си. "Това е една утайка от нашия бранш, дето лъже и краде всеки клиент. Но и много бой е изял, и много нощи е преспал в ареста. Надявам се да не оставите нещата само с писане във фейсбук", пише в един от коментарите.

„При наличието на две тарифни картончета, значи има два апарата в колата, единият абсолютно незаконен. Колата вероятно изобщо не е минала стандартизация”, пише друг.