Само метален стълб остана да стърчи на спирката на бул. "Шести септември", съобщава "Марица". Електронната табела, която трябва да указва маршрутите на рейсовете и времето до пристигането им, се е е изпарила яко дим.
Пътниците, седнали на пейката в очакване на автобус, не бяха кой знае колко разстроени. Вероятно е открадната, но и бездруго тя не ни вършеше работа, защото не показва точно кога идват рейсовете, коментира възрастен мъж с пазарска чанта. Чудно е само как е била свалена табелата, защото те са окачени доста високо, за да не им посягат вандалите. 

Автобусите, които обслужват девет градски линии, са напълно оборудвани за електронно таксуване. Това са №4, 25, 26, 21, 27, 36,93, 113 и 99, каза вчера зам.-кметът по транспорт в Община Пловдив Златин Велев. Кондукторите обаче продължават да продават билетчета, а където ги няма, с това се занимават шофьорите. Общият брой на линиите в града е 29. На електронните табели на спирките се появява информация само за оборудваните и включени в системата рейсове, затова тя е непълна. Останалите автобуси трябва също да са снабдени с електронни устройства до септември, каза Велев. Според правилата превозвачите сами плащат за оборудването, а испанската фирма "Индра" го монтира. 

В един от оборудваните рейсове - №26 - вчера малко преди обяд в посока Централна гара монетният автомат не работеше. За това предупреди репортера кондукторът. Иначе на табелата в автобуса бяха изписани спирките, валидаторът за електронни карти приканваше пътниците да се чекират. 

Очаква се през септември да бъдат пуснати за продажба електронните карти и за ученици, увери зам.-кметът. Сега се продават само абонаментни. За една линия цената е 35 лева, за цялата мрежа - 50.