19-годишен русенец излъгал в спешното отделение на болницата „Канев“, че е блъснат от автомобил, а всъщност истината била, че не иска да ходи на работа. За случая съобщиха от Областната дирекция на МВР в крайдунавския град, пише Монитор

Днес в 10:35 часа в полицията се обадили от спешното отделение и съобщили, че при тях е постъпил младеж с леко нараняване на крака. Момчето обяснило, че като пешеходец е било блъснато от лек автомобил в района на кръстовището до Пантеона.

В болницата пристигнал полицейски екип за изясняване на случая. Пред служителите 19-годишният дал същото обяснение, но на някои конкретни уточняващи въпроси отговарял уклончиво. Униформените предприели действия по издирване на водача.

Потърсили свидетели, разговаряли и с хора, които живеят в района, прегледали записи от охранителни камери, но не установили да има пътно произшествие.

Когато казали това на младежа, той с неохота признал, че е подвел медиците и контролните органи, защото не искал да ходи на работа и трябвало да си измисли основателна причина. Случаят е документиран, предстои да бъде докладван и в прокуратурата.