Невероятен екшън се е разиграл снощи в района на ЖП гарата на Бургас. Това съобщиха очевидци, цитирани от "Флагман".

Около 02:30 часа Специализираните полицейски сили (СПС) към ОД на МВР в Бургас са арестували мъртвопиян шофьор на Ситроен C4 с регистрационен номер А1927НВ.

Задържаният е 27-годишен бургазлия. Освен че бил яко фиркан, той е тръгнал в насрещното, а според свидетели крещял и се държал крайно неадекватно с униформените служители, които се опитвали да си свършат работата.


Кадърът е заснет около 3 часа в района на ЖП гарата на Бургас 

„Караше с висока скорост в насрещното, без да му пука. Подгониха го, пресякоха му пътя и го спряха. Той започна да ги заплашва, да крещи и буйства. Полицаите го арестуваха и свалиха номерата на колата. С него имаше едно момче“, разказа свидетел на акцията.

Арестуваният е собственик на колата, а дрегерът е отчел 1,71 промила алкохол. Той е задържан за 24 часа, предстои да бъде предаден на прокуратурата.

За подобни наказания се налага поне условна присъда, а, ако има други провинения, може да получи и ефективно наказание. Освен това книжката му ще бъде отнета за много дълго, а колата ще трябва да премине цялостна пререгистрация след минимум 6 месеца.