Търгове за продажба на планинска хижа, офис сграда в София, магазини край морето, терени до оживени пътища и производствени помещения обяви Националната агенция за приходи. Продава се хижа “Тихият кът”, която се намира 1540 метра надморска височина в Стара планина, община Златица.

Тя представляваща масивна, триетажна сграда със застроена площ от 121 кв. м. Началната цена е 244,5 хил. лв, съобщава "Труд".

Четириетажна административна сграда на бул. Акад. Иван Гешов №15 в София се продава с начална цена 3,24 млн. лв. Тя е със застроена площ 940 кв. м и разгъната застроена площ от 3760 кв. м. Изградена е по системата “класически монолит”- с носещи стоманобетонни греди.

В Перник пък се продава имот заедно с три сгради, представляващи комплекс за здравеопазване, като началната цена е 2,4 млн. лв. Първата сграда е на един етаж със застроена площ от 489 кв. м., втората е на шест етажа с площ от 702 кв. м, а третата е на един етаж с площ от 54 кв. м. Имотите са с ток, вода, канализация и ТЕЦ.

При магазините, производствените сгради и терените разнообразието на офертите на НАП е доста по-голямо. Например, продават се пет магазина на първия етаж на сграда в к. к. “Слънчев Бряг- запад”, кв. “Камелия”.

Най-големият е 77,29 кв. м. с начална цена 54500 лв., а най-малкият е 36,74 кв. м., като наддаването започва от 26 хил. лв. Продава се и магазин във Варна. Той е на партерен етаж на кооперация на ъгъла на ул. “Капитан Петко Войвода” №42-44 и ул. “Околчица” №5А. Площта му е 34,95 кв. м., а началната цена е 34600 лв. Магазинът е със стъклена витрина, външни ролетни щори. Подът е с плочки от гранитогрес. Към магазина има и баня с фаянсови плочки, оборудвана с мивка и моноблок.

НАП продава и производствена сграда в Панагюрище с начална цена 135 хил. лв. Имотът се състои от дворно място с площ 5141 кв. м., оградено с масивна ограда. В него има масивна едноетажна сграда (цех с площ 734 кв. м.), масивна сграда (администрация с площ 167 кв. м.) и още няколко постройки.

В Ловеч се продава имот с площ от 4363 кв. м., който се намира в непосредствена близост до главен път и магазин. Подходящ е за жилищно строителство, търговски дейности или инвестиция, а началната цена е 130 хил. лв.