В кабинета ми влезе мъж, който поиска рецепта за сънотворни. Аз отказах, но той покани своя приятел, който също настоя за рецепта. Отново отказах и ги помолих да напуснат кабинета. Това каза пред камерата на bTV д-р Емил Величков, след като двама наркозависими мъже го нападнаха с нож в кабинета му в Пазарджик.

"Двамата станаха агресивни, започнаха да ме заплашват. Единият извади нож и се опита да ме нападне. Имаше реална опасност и за мен, и за медицинската сестра, и за една пациентка в кабинета. Успях да хвана единият нападател и да го поставя между себе си и нападателят с ножа. Може би това ме спаси. Сестрата успя да се обади на тел. 112 и да сигнализира. Като чуха, че тя разговаря с полицията, двамата избягаха. Полицията реагира незабавно и за няколко минути двамата бяха задържани. Доведоха ги в кабинета да ги разпознаем и после ги отведоха. Нашата работа е да помагаме на хората и не съм очаквал, че ще бъдем нападнати. Вече имаме паник бутон в кабинета", разкри д-р Величков.

"И двамата бяха видимо неадекватни. Заплашваха и не спираха да обиждат. Единият дори каза, че има пистолет и ще извади и него. Когато дойде полицията, продължиха да се държат агресивно и да заплашват. Много грозни неща наговориха", разкри от своя страна медицинската сестра Спаска Кулинска.