Разрушаването на част от виетнамските общежития предизвика напрежение в столичния квартал „Красна поляна”. Живеещи в околните блокове разказват, че хора с каруци са изнесли всички строителни отпадъци, които биха могли да бъдат продадени. И никой не ги е спрял, съобщава Нова телевизия.

Настанените в общежитията пък се притесняват, че ще  скоро ще останат без домове. Багерите са влезли там в сряда. Веднага след това е започнало и изнасянето на строителните материали, разказват хората от района. Някои дори твърдят за опашки от каруци.


Днес не е останало нищо, което може да се открадне. Или почти нищо.

До момента са разрушени две сгради, които не са били обитаеми. Ще бъдат събаряни обаче още, а в тях живеят няколкостотин души.

От общината планират на мястото на съборените сгради да има социален център и полицейски участък. Проектът обаче е дългосрочен. И най-вероятно следващите три сгради, в които живеят 105 семейства, ще бъдат съборени след около година. А домове ще има, поне за изрядните наематели.

„Тези, които са редовни платци, коректни към общината, ЧЕЗ и Софийска вода, ще бъде решен техният проблем, тъй като сме задължени да ги настаняваме в други жилища”, заяви кметът на район „Красна поляна” Иван Чакъров.