Паниката с образуването на евентуални тромби при поставянето на ваксините у нас продължава да се вихри с пълна сила.

Независимо от обяснението на експертите, че в стремежа си да се предпазим, увреждаме здравето си и си причиняваме излишно главоболие.

Това е и поводът за реакцията на един български лекар, който призовава от социалните мрежи хората да бъдат внимателни и дори говори за злоупотреби със страховете им:

"Иска ми се да оборя пореден медицински фолклор - РНК ваксините НЕ предизвикват повишение на тромбозите. Данните са от стотици милиони пациенти, независимо какво на д-р Гошо или Пешо му се е сторило на кабинет.

Не е необходимо да се тествате за Д-димери, които се учеличават и при инфекции, както и ако си ударите дупето по стълбите.

Не си хабете парите да се тествате по лаборатории за какво ли не без причина и оплаквания, още по-малко да пиете противосъсирващи от всякакъв вид - това са лекарства с много сериозни странични ефекти.

Това поголовно ненужно подплашване около ваксините, за тестове преди и след първа и втора игла, както и предписване на доста скъпи медикаменти "за всеки случай" започва да ми понамирисва на злоупотреби."