Пловдивският журналист Панчо Благоев, който от години живее в чужбина, сподели разтърсващите си преживявания по пътя от България до Тайланд, пише Глас бг.


По време на пандемия, когато заразата е завладяла целия свят и когато да пътуваш с часове, да знаеш, че ще си задължително карантиниран в хотелска стая, от която можеш да излезеш за половин час разходка чак на 8-мия ден, и то при отрицателен тест, да чакаш още един тест на 15-ия ден... едва ли е най-приятното пътешествие. Какво е това, което може да накара един мъж да си го причини?

Прочетете и ще разберете:

"12 часа във въздуха, пусти летища и безкрайни проверки на купищата документи в София, Доха и Банкок. Плътен кордон от здравни работници забулени от главата до петите на летище Суварнабуми. Скенер на всичките ти бумаги и на самия теб.

Имиграционният офицер последен оглежда всичко, удря печат в паспорта ти и излизаш от летището. Качват те в микробус и те засилват директно в карантинния хотел.

През следващите 15 дни си по 24 часа затворен в хотелската стая. Единственият ти контакт е с медицинската сестра, на която сутрин и вечер докладваш температурата си чрез специална апликация.

Едва след първия негативен ковид тест от 8-я ден ти разрешават по 30 минути навън в градината на хотела. Ако и вторият тест е ок, на 16-я ден от задължителната карантина те пускат да си вървиш. Това е накратко процедурата за пристигащите в Тайланд.

Трябва да си мазохист или да имаш мнооого основателна причина, за да си го причиниш. Или някой да те чака... След 9 месеца без момичето ми съм готов да мина през всичко."