Над 130 са вече жертвите на опасния коронавирус от Китай, а над 6000 случая на зараза са вече потвърдени. "Препоръката е да се пие много вода и да се ограничат контактите с трети лица. Всеки има право да излиза, но това си е за негова сметка. Излизанията се ограничават. Ако имаме работа навън, спокойно можем да си сложим маска, но те свършиха по аптеките", каза сънародникът ни Димитър Владиков, който живее в Китай.

По думите му е трудно човек да си купи маска от аптеката, макар че се произвеждат по 24 млн. броя на ден. Хората опитвали да се предпазват по различни начини, а 50% от полетите са редуцирани от Шанхай.

Българин в Шанхай разказа за страха от вируса убиец, парализирал огромния град ВИДЕО

"Има линии на метрото, които работят на по-малък капацитет и е полупразно, хората си стоят вкъщи. Очаква се дълга и безсрочна ваканция за учещите, чака се да се стопли времето и вирусът да изчезне от само себе си", каза още той в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. 

Все още самите учени проучват вируса. Основното, което правели властите, е да ограничат разпространението му. 

"Знам за трима българи в Ухан, сега обаче там са двама, единият е успял да излезе. Въздържам се от мнение дали за двама трябва да се праща самолет от България", каза още той.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!