"Национализирането на частен бизнес е недопустим прецедент".

Това се казва в позиция на "Национална лотария" АД по повод подготвените от Валери Симеонов промени в Закона за хазарта, които предвиждат държавен монопол върху лотарийните игри.

Според компанията това е нарушение на Конституцията.

Ето и цялата позиция, която е и от името на „Евробет“ и Българска асоциация за развлекателни и хазартни игри (БАРХИ).

Уважаеми медии и заинтересовани страни, Във връзка с внесения от Валери Симеонов и група народни представители проект на закон за изменение на Закона за хазарта, коментиран от министъра на финансите г-н Горанов и спортния министър г-н Кралев, бихме искали да изразим следната позиция.

Национализирането на частен бизнес е недопустим прецедент, който ще доведе до необратими последствия за държавата, законодателната и изпълнителната власт. Фундаменталното нарушаване на установения от Конституцията на Република България правов ред, и грубото погазване на европейското законодателство ще причини огромни финансови и репутационни щети на България.

Отговорността и последствията от тези действия няма да бъде носена от политиците, стоящи зад внасянето на проекта, а от българските гласоподаватели и данъкоплатци. Изразената позиция е подкрепена от „Евробет“ и Българска асоциация за развлекателни и хазартни игри (БАРХИ).

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!