На 20 януари 2020 г. ще се проведе церемонията „Нощта на шампионите“, на която Български спортен тотализатор и Министерство на младежта и спорта ще връчат годишните награди на най-отличилите се спортисти и треньори на България за 2019 г.

Наградите ще се раздадат в 7 категории, а паричните премии, в размер на 215 000 лева, са осигурени от Български спортен тотализатор. Отличията за „Спортист №1 на България за 2019 г.“ и „Треньор №1 на България за 2019 г.“ ще бъдат връчени лично от г-н Красен Кралев, министър на младежта и спорта и г-н Дамян Дамянов, изпълнителен директор на БСТ. Водещи на церемонията ще са познатият от предаването на СПОРТ ТОТО – Део и гимнастичката Невяна Владинова.

На церемонията ще бъде даден и специалният приз, учреден от Министерството на младежта и спорта – „Венец на победителя“. Това е най-високото държавно признание в областта на спорта в България. С почетния знак ще бъдат удостоени 11 значими личности с безспорни постижения и принос за развитието на българския спорт.

Официалната церемония „Нощта на шампионите“ ще бъде излъчена на живо по БНТ на 20.01.2019 г. (понеделник) от 19:00 ч.