Неприятно е, когато си този, който е зарязан, но много честно, не е лесно и да си в позицията на този, който трябва да сложи край на романтичните взаимоотношения
Вземането на решение за прекратяване на връзка с някого, когото уважавате и за когото ви е грижа, може да бъде изключително емоционално натоварващо. Плюс това, трябва да изберете най-добрия начин, по който да минимизирате болката, която причинявате.
Нови изследвания от университета в Юта разглеждат научния най-добър начин, чрез който да скъсате с партньора си, пише Elle. 


Професор Алън Манинг и Никол Амаре от Университета в Южна Алабама установяват, че когато хората получават лоши новини, те просто ги искат в прав текст, без излишности. 

За Science Daily Манинг казва, ""Искам да се разделим" може да е прекалено прямо, но това всичко, от което се нуждаете. Може би и буфер като "трябва да поговорим " би било добре, за да предупредите другия човек, че след няколко секунди идват лошите новини."

Така че, най-добрият начин да се разделите с някого е просто да му кажете нещата такива каквито са. 

Манинг добавя, че това проучване е оформено от гледната точка на получаването на лоши новини и кой начин е най-малко неприемлив. Хората, които трябва да получат негативната информация биха предпочели да я получат по най-лесния и бърз начин.