Жителите на най-голямото гето у нас - Столипиново са известни и с неистовото желание за собствен имот. В повечето случаи няма значение как го придобиват. Превземат частни парцели и строят незаконни къщи върху тях. Заграбват чужда земя. Обитават имоти, които не са техни. Казват, че е така поне с 200 къщи, а окупацията продължава.

Досега обаче си мислехме, че къщата, която е знак за успех и просперитет, за циганите е важно да бъде съпроводена задължително с висока ограда и порта. Но това, което видя наш репортер, надхвърли въображението ни. Защото се оказа, че високата ограда вече не е достатъчна за ромите - сега те залягат на високата... баня. Не се учудвайте! Бани, кацнали върху покривите на къщите, се мъдрят на десетки сгради и гледката е толкова живописна, че на човек да му се прииска да се изкъпи, пише Trafficnews.bg.

Е, оказа се, че впоследствие много от тези "бани" вече не са места за къпане, а за съхранение на разни неща, но... това е друга тема. Важното е, че къщата се е разраснала на два етажа, не е някаква нещастна кутийка...