Близо 500 души от цял свят са намерили Христо с пожарогасителя във фейсбук и вече са му приятели, пише в. "Телеграф".
На клипа, който първи БЛИЦ публикува, се вижда как 45-годишният мъж е на работа на бензиностанция на столичното Околовръстно на 8 август. Малко преди полунощ до една от колонките за зареждане спира "Опел" с пернишка регистрация. От нея излиза младеж на име Едуард Ерменков с фас в уста.

''Изгаси я тая цигара, ще се взривим", нарежда Димитър на пътника, а той му отговаря: "Не ме занимавай не, ще си правя к'вото си искам". "Изгаси я бе човек, ще гръмне бензиностанцията и ще се убием", опитва пак да обясни побеснелият Христо. "К'ъв си ти, че ще ми говориш", отвръща перничанинът. Тогава бензинджията грабва пожарогасителя и започва да пръска срещу пушача.

Следва заплаха за убийство, заради която Христо е пуснал жалба в полицията и тече разследване. 

След като клипът е публикуван в нета, бензинджията става герой за часове. "Изпращаха ми линкове от телевизии в Испания, Австралия, Германия, къде ли не из целия свят",  споделя той. Преди случая мъжът имал 1000 приятели във фесйбук. Само за 2 дни има 1500, не само българи. 
 Димитров дори комуникира с тях. Получил критика само от едно момче, според което няма как да се взриви бензиностанция от един запален фас. Всички други го обсипват с похвали за смелостта. "Може би реагирах прибързано и импулсивно, но нека се прави разлика от прегазване на един закон до друг. Едно е да паркираш неправилно, друго е да застрашаваш живота на десетки хора с аругантното си гаменско поведение", категоричен е Христо.

Версията на майката на Едуард, твърдяща, че синът й не знае, че на бензиностанция не се пуши, Христо определя за жалка. "Той е на 25 г. Все едно да питаш в детската градина дали са наясно с това правило. Всеки го знае", сигурен е той. 

Все пак признава, че, преди да започне тази работа, не знаел, че говоренето по телефон до колонките е забранено, когато се налива бензин или нафта в резервоара.