Двама младежи от Русе са установени като извършители на опита за грабеж от букмейкърски пункт, пише dunavmost.com.

На 10 януари около 22:20 часа, чрез единния номер за спешни повиквания - 112, в полицията е подаден сигнал за извършен опит за грабеж в пункт за спортни залагания на бул. Липник в Русе.


Двама души влезли в пункта с маски и пистолети, които насочили към служителката в обекта и клиент, като поискали парите от касата.

Екшън като на кино в букмейкърски пункт в Русе, маскирани нахлуха с пистолети и... ВИДЕО

Жената отказала да даде парите, а двамата нападатели напуснали пункта и изчезнали в неизвестна посока. Веднага след получаване на информацията са предприети действия по изясняване на случая и установяване на извършителите.

 

В хода на извършените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на криминална полиция в Първо РУ, както и от реализираните множество процесуално-следствени действия за документиране и изясняване на извършеното престъпление, като автори на деянието са установени двама младежи от Русе на 17 г., ученици в Русе, които не са известни на полицията до момента с криминални прояви.

Те са били задържани вчера за срок до 24 часа по ЗМВР.

Работата на полицията по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Русе, в хода на образуваното досъдебно производство.